1. GENERALITATI

In continutul acestui acord, Utilizatorul este persoana care acceseaza Site-ul indiferent daca Utilizatorul doar s-a inregistrat sau este client contribuabil pentru un anume serviciu oferit de Venko.ro. Utilizatorul este persoana care foloseste acest Site precum si toate entitatile juridice reprezentate de aceasta persoana conform imputernicirii de fapt sau de drept.
Accesarea sau utilizarea Site-ului implica acceptarea si respectarea de catre Utilizator a termenilor si conditiilor stipulate in prezentul acord cat si in cazul actualizarii, modificarii, completarii sau schimbarii ulterioare aduse acestui Site.
In momentul in care Utilizatorul acceseaza si utilizeaza site-ul este de acord sa nu descarce, reproduca, copieze, republice, vinda, distribuie sau revinda orice informatie, imagine, grafica, text, videoclip, sunet, fisier, baza de date etc disponibile pe sau prin intermediul site-ului si nu va reproduce, copia, descarca, republica sau altfel folosi orice din conținutul site-ului în scopul de a opera o afacere care concurează cu Venko.ro fara acordul nostru.
Utilizatorul trebuie sa citeasca Termenii de Confidentialitate care guverneaza protectia si folosirea datelor personale ale Utilizatorului aflate in posesia Venko.ro. Prin citirea acestora si prin folosirea site-ului Utilizatorul accepta Termenii de Confidentialitate si este de acord cu folosirea datelor personale ale acestora in concordanta cu Termenii de Confidentialitate.
Anumite segmente din continutul informatiilor afisate pe Site sunt oferite sau prezentate de catre terti. Venko.ro nu este autorul continutului tertilor (furnizorii detaliilor privitoare la datele companiilor, produsele si/sau serviciile acestora). Orice continut al tertilor intra doar in responsabilitatea celui care il furnizeaza. Venko.ro nu raspunde de acuratetea, proprietatea, legalitatea sau exactitatea continutului tertilor si va fi exonerat in fata oricarui utilizator care foloseste continutul tertilor. In continuare, Venko.ro nu raspunde de activitatile nici unui Utilizator desfasurate pe Site si va fi exonerat in fata oricarei persoane prejudiciate in urma unor asemenea activitati.

2. CONTINUTUL SITE-ULUI

2.1. Site-ul Venko.ro este o platforma online ce permite accesul la informatii privind datele companiilor diferitilor furnizori/producatori/distribuitori si a produselor acestora in vederea facilitarii vanzarii produselor acestor companii catre clienti finali. Toate informatiile despre companiile aflate pe site au caracter strict informativ. Utilizatorii care inregistreaza o comanda pe site-ul Venko.ro vor primi produsele comandate direct de la vanzatorul care a postat produsul respectiv pe marketplace si nu de la proprietarul Venko.ro.

2.2. Site-ul este proprietatea firmei RARSIM NOVUS SRL, Bucuresti, Sector 3, Str. Patulului nr. 8, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/15136/2019, CUI: 41866366.

3. INREGISTRARE

3.1. Pentru a avea acces si a folosi anumite servicii ale Site-ului trebuie sa fiti utilizator inregistrat (Vanzator). Un Vanzator poate avea mai mult de un singur cont doar cu acordul Venko.ro, altfel Venko.ro poate dezactiva sau sterge orice cont de membru daca Venko.ro are motive sa suspecteze ca utilizatorul a inregistrat sau controleaza doua sau mai multe conturi. Totodata Venko.ro poate refuza sau respinge cererea utilizatorului pentru inregistrare pentru orice motiv.
3.2. Orice utilizator care completeaza formularul de inregistrare prin adaugarea de nume utilizator / adresa email si parola este client al site-ului Venko.ro si poate inregistra comenzi si administra contul sau pentru achizitia de produse.
3.3. Orice utilizator care completeaza formular “Inregistrare Vanzator” pe site adaugand date precum nume utilizator, adresa email, prenume, nume de familie, nume magazin, adresa, tara, localitate, judet, cod postal, telefon magazin, nume companie, CUI, Nr. Inreg. Registrul Comertului, incarca copie CUI, si adauga parola – este utilizator inregistrat al Venko.ro – Vanzator. Venko.ro va crea automat un cont pentru fiecare membru ce a completat formularul de inregistrare iar acesta din urma va avea un nume de utilizator si parola pentru accesul in propriul sau cont.
3.4. Numele de utilizator si parola aferenta sunt unice pentru fiecare cont in parte. Fiecare client si Vanzator este singur responsabil pentru mentinerea confidentialitatii si securitatii identitatii de membru si parolei contului pentru toate activitatile ce tin de contul sau. Niciun client sau Vanzator nu are voie sa impartaseasca, cesioneze sau sa permita folosirea contului, numelui sau parolei de membru catre o alta persoana in afara de cineva ce apartine entitatii Vanzatorului. Clientul sau Vanzatorul este de acord sa informeze imediat Venko.ro daca are cunostinta de utilizarea neautorizata a parolei sau contului sau alta bresa de securitate a contului propriu.

3.5. Vanzatorii sunt exclusiv persoane juridice si sunt obligati ca toate informatiile pe care le ofera pentru Venko.ro in timpul inregistrarii sa sa fie adevarate, exacte, actuale si complete. In caz contrar se aplica cele precizate in art. 3.1.
3.6. Fiecare Vanzator este de acord si garanteaza ca este singur responsabil pentru licenta si permisiunea necesara a tertelor parti privind informatiile furnizate, postate sau afisate pe care le ofera si ca acestea nu interfereaza sau violeaza dreptul de copyright, patent, marca proprie, marca comerciala, secret comercial sau alt drept de proprietate al unei terte parti.
3.7. Venko.ro isi rezerva dreptul de a decide stergerea de pe site a oricarei informatii pe care o considera ilegala, care poate fi daunator pentru Venko.ro, care incalca termenii si conditiile site-ului sau care nu este adecvata dupa parerea noastra. Venko.ro isi rezerva dreptul de a coopera cu autoritatile statului si/sau tertii prejudiciati in investigarea actiunilor infractionale sau civile. Venko.ro poate dezvalui identitatea membrilor si/sau utilizatorilor si informatiile lor de contact, daca organismele guvernamentale, judiciare sau ca urmare a unor procese legale, Venko.ro nefiind raspunzator pentru prejudicii, iar Vanzatorul nu va pretinde daune de la Venko.ro pentru aceste dezvaluiri. Avand in vedere acestea, Venko.ro poate anula sau sterge contul oricarui Vanzator dupa cum considera de cuviinta. Vanzatorul este de acord ca Venko.ro nu are nici o raspundere fata de el, inclusiv raspundere pentru daunele rezultate, in cazul vreunei actiuni mentionate in acest articol, iar Vanzatorul isi asuma riscul ca Venko.ro sa intreprinda asemenea actiuni.
3.8. Vanzatorilor nu li se permite sa foloseasca serviciile sau contul de membru pentru a initia activitati care sunt identice sau similare cu activitatea Venko.ro.
3.9. Vanzatorii inteleg si sunt de acord ca serviciile Venko.ro pot fi utilizate doar in scopul afacerii / a companiei pe care o reprezinta si nu pentru interes sau uz personal.

4. PUBLICAREA DATELOR COMPANIILOR, A PRODUSELOR SI FACTURARE / PLATI

4.1. Pentru a putea publica o companie, utilizatorii trebuie sa se inregistreze. Inregistrarea se realizeaza cu ajutorul unei adrese de e-mail valide si parola dorita cat si a datelor de identificare a companiei reprezentate: CUI si Nr. Inreg. Reg. Com. Contul va fi creat, o solicitare de confirmare va fi transmisa catre adresa de e-mail precizata. Contul dumneavoastra va fi activ dupa verificarea datelor inregistrate si in urma semnarii contractului de colaborare intre parti.
4.2. Dupa logare in cont puteti administra datele dumneavoastra prin accesarea sectiunii Tablou de Bord unde puteti adauga un numar de 200 de produse. Venko.ro pune la dispozitia Vanzatorului doua modalitati de adaugare produse: manual – prin editarea fiecarui produs in parte – si prin import csv (incarcare automata prin completarea unui fisier tip xlsx/csv si maparea acestuia in site).
4.3. Vanzatorul se obliga sa completeze profilul companiei in Tabloul sau de Bord si sa completeze si sa seteze informatiile legate de Livrare, Politica de Rambursare a contravalorii comenzii in caz de retur, Politica de anulare/returnare/schimb produse. Contul Vanzatorului va fi activ doar prin completarea acestor date, pentru ca acestea sa fie la dispozitia clientilor ce ii vor achizitiona produsele.
4.4. Vanzatorul se obliga sa completeze profilul companiei in Tabloul sau de Bord si sa completeze si sa seteze informatiile legate de Livrare, Politica de Rambursare a contravalorii comenzii in caz de retur, Politica de anulare/returnare/schimb produse. Contul Vanzatorului va fi activ doar prin completarea acestor date, pentru ca acestea sa fie la dispozitia clientilor ce ii vor achizitiona produsele.
4.5. In cazul in care sunt identificate mai multe listari ale aceluiasi membru, Venko.ro va avertiza membrul inregistrat despre acest lucru si, in cazul in care listarile suplimentare respective nu sunt eliminate de catre membru in 24 ore, Venko.ro isi rezerva dreptul de a sterge contul membrului respectiv.
4.6. Pentru publicarea produselor, membrii se obliga a nu inregistra urmatoarele tipuri de produs ce contin vanzare, prestare sau solicitari de:
• droguri, obiecte si materiale erotice sau obscene
• tigari si produse pe baza de tutun
• servicii ghicitoare, clarvazatoare, tarot si alte activitati similare
• bunuri obtinute prin furt, jaf, inselatorii sau alte tipuri de infractiuni
• bunuri periculoase pentru sanatatea si viata umana
• bunuri inexistente
• animale pe cale de disparitie
• matrimoniale, sex platit, videochat, masaj erotic sau alte servicii asemanatoare
• cereri de locuri de munca care implica masaj erotic, sex platit sau activitati de videochat
• cereri de job tip multi-level marketing/network marketing sau joburile de tip lucru de acasa prin Internet
• produse contrafacute sau replici ale unor produs originale
• cererea de bunuri sau servicii, cu exceptia celor ce se incadreaza in categoria Locuri de munca
• materiale explozibile, articole pirotehnice (focuri de artificii, petarde)
• muzica, filme, software sau alte bunuri care incalca drepturile de autor si proprietate intelectuala
• lucrari de diploma sau ajutor in scrierea unei lucrari de diploma
• servicii de imprumut, amanet, credite sau camata, camatarie sau alte activitati similare
• produse farmaceutice si medicamete cu exceptia suplimentelor alimetare, vitamine, medicamente pe baza de plante
• cereri de organe umane
• arme din categoria armelor si munitii letale/neletale (arme militare, arme de vanatoare, arme de asomare, arme cu tranchilizante, arme de colectie, arme de panoplie) si arme albe (baionete, sabii, spade, florete, pumnale, cutite, sisuri, boxuri, castete, arbalete, arcuri, bate, măciuci si bastoane telescopice).
• arme si munitii letale/neletale care nu respecta Dispozitiile prevazute de catre Legea nr.295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor.
• jocuri de noroc, tranzactii virtuale
• servicii de deblocare iCloud
• bunuri ce se afla in afara tarii
• anunturi tip cereri de munca: actori in filme pentru adulti
• nu pot fi publicate anunturi care contin link-uri catre alte website-uri concurente
• nu este permisa manipularea cuvintelor cheie din continutul produsului (introducerea in titlul sau descrierea produsului de cuvinte cheie care nu au legatura cu produsul / serviciul cerut)
• nu pot fi publicate produse in alta limba decat in limba romana
• nu pot fi publicate produse care contin un limbaj necorespunzator
• nu se admit produse care contin ca date de contact numere de telefon cu suprataxa
• nu sunt permise mesajele electronice nesolicitate (denumite general spam). Orice anunt care incurajeaza aceste mesaje sau solicita loc de munca pentru trimiterea lor va fi dezactivat
4.7. Produsele inregistrate in site sunt disponibile la vanzare pe termen nelimitat sau atat cat considera Vanzatorul sa listeze produsele respective.. Venko.ro va percepe un procent de 7% comision ce va fi contabilizat pentru fiecare comanda inregistrata ca si livrata in marketplace.
4.8. Piatadedesfacere emite facturi care Vanzatori de 2 ori pe luna: in data de 15 a lunii in curs si in ultima zi a lunii respective (data de 28/29, 30 sau 31 in functie de luna calendaristica facturata) pentru incasarea comisionului pe comenzile inregistrate pe site ca fiind livrate.
4.9. Vanzatorul se obliga sa achite contravaloarea facturii emise in termen de 14 zile de la data emiterii. In cazul in care Vanzatorul nu va achita contravaloarea facturii in termenul stabilit, magazinul Vanzatorului va fi setat ca fiind inactiv.
4.10. Vanzatorul se obliga sa posteze produse cu stoc suficient pe site, sa ofere o descriere relevanta a produsului prezentat, imagini care sa reflecte produsul real iar pretul sa fie cel corect. Prin indeplinirea acestor puncte se asigura livrarea comenzilor in timp util catre client astfel incat clientul sa fie multumit de prestarea serviciilor Vanzatorului iar rata de retur sa fie cat mai redusa.

4.11. In cazul in care rata de retur a produselor Vanzatorului trece de pragul minim de 7% din comenzile livrate, Furnizorul va avea dreptul de a factura un procent de 10% comision pentru comenzile inregistrate ca si livrate pe site. In cazul in care rata de retur a produselor Vanzatorului trece de pragul minim de 20% din comenzile livrate, Furnizorul va avea dreptul de a anula prezentul Contract si de a inactiva contul Vanzatorului de pe site.

5. INTERACTIUNEA INTRE VANZATORI SI CUMPARATORI

5.1. Prin Site, Venko.ro reprezinta o interfata online pentru schimbul de informatii dintre Vanzatorii si cumparatorii de produse si/sau servicii. Venko.ro nu detine controlul si nu raspunde pentru calitatea, siguranta, legalitatea sau disponibilitatea produselor sau serviciilor oferite de catre companiile prezentate pe site sau de capacitatea si disponibilitatea acestora de a incheia contracte de colaborare.
5.2. Venko.ro ofera siguranta existentei ca entitate juridica reala a furnizorilor de marfuri sau servicii care sunt prezenti cu produsele sale pe site, prin verificarea tuturor furnizorilor de produse si/sau servicii la Oficiu National al Registrului Comertului din Romania.
5.3. Venko.ro este un site de cumparaturi, insa nici un produs afisat pe site nu apartine companiei noastre, Rarsim Novus Srl. Astfel incat, fiecare utilizator isi asuma riscul de vanzare – cumparare cand incheie tranzactii in baza informatiilor de pe site, respectiv pe baza informatiilor oferite de furnizorul de produse si/sau servicii, de asemenea si riscurile daunelor sau prejudiciilor de orice fel privind activitatea ulterioara legata de produsele sau serviciile prezentate pe site. Aceste riscuri includ falsa imagine a produselor si serviciilor, strategii frauduloase, calitate necorespunzatoare, nerespectarea instructiunilor, produse defecte sau periculoase, produse ilegale, intarzierea livrarii sau a platii, calculari inexacte ale pretului, incalcarea garantiei, incalcarea contractului si accidentele de transport. Aceste riscuri implica si situatiile in care fabricarea, importul, distributia, oferta, expunerea, cumpararea, vanzarea si/sau folosirea produselor sau a serviciilor oferite sau prezentate pe site incalca sau se presupune ca incalca drepturile tertilor, iar riscul ca membrul sa suporte costuri pentru aparare sau alte cheltuieli legate de reclamatiile tertilor privind drepturile tertilor, sau in legatura cu pretentiile vreunei parti la protejarea drepturilor reclamate, cereri ale reclamantilor drepturilor tertilor. Aceste riscuri includ si situatiile in care consumatorii, alti cumparatori, utilizatori finali ai produselor sau altii, care reclama rani sau pagube suferite din cauza produselor obtinute de catre membrii ai site-ului in urma unei tranzactii de vanzare – cumparare pe baza informatiilor oferite de furnizorul de produse si/sau servicii de pe site, pot suferi daune si/sau emite reclamatii in urma folosirii acestor produse si /sau servicii. Fiecare membru exonereaza Venko.ro de orice raspundere pentru daune, pagube, costuri, prejudicii, probleme, perturbari ale afacerii de orice fel care rezulta din sau sunt legate de riscurile tranzactii asa cum au fost ele prezentate in randurile anterioare.
5.4. Vanzatorii de pe Venko.ro sunt responsabili pentru termenii si conditiile tranzactiilor ce privesc produsele proprii prezentate pe site, inclusiv, dar nu limitandu-se la termenii de plata, ramburs, garantii, expediere, asigurare, taxe, comisioane, titluri, licente, amenzi, permise, manipulare, transport si depozitare.
5.5. In cazul in care un Vanzator are o disputa cu alt Vanzator sau Cumparator/Client in urma incheierii ulterioare a unei tranzactii sau contract intre parti, respectivii exonereaza Venko.ro respectiv pe Rarsim Novus Srl si reprezentantii sai de orice reclamatii, cereri, procese, proceduri, costuri, cheltuieli si daune (inclusiv, dar nu limitandu-se la daunele efective, speciale, incidentale sau de consecinta) ce rezulta din respectiva tranzactie sau contract.

6. LIMITAREA RESPONSABILITATII

6.1. Venko.ro nu ofera garantii in ceea ce priveste fabricarea, importul, distributia, oferta, cumpararea, expunerea, vanzarea, utilizarea produselor sau serviciilor prezentate pe site, astfel Venko.ro nu garanteaza sub nici o forma pentru nici un produs si/sau serviciu prezentat pe site, dat fiind ca nici unul din acestea nu ii apartine.
6.2. Venko.ro nu raspunde in fata legii si nu garanteaza pentru validitatea, acuratetea, corectitudinea, fiabilitatea, calitatea, integritatea sau actualitatea oricaror informatii privind produsele si/sau serviciile prezentate pe site.
6.3. Venko.ro nu raspunde pentru nerespectarea sau intreruperea continutului sau serviciilor prezentate prin site generate de fenomene naturale, forte sau cauze care nu depind de noi, inclusiv caderi de Internet, sau defectiuni ale echipamentului digital, de telecomunicatii sau de alt tip, pene de curent electric, greve, conflicte de munca, revolte, insurectii, tulburari civile, lipsa materialelor sau a fortei de munca, incendii, inundatii, furtuni, explozii, intemperii, razboi, epidemii sau pandemii, actiuni guvernamentale, ordine judecatoresti ale tribunalelor interne sau externe sau incapacitatea tertilor.
6.4. Venko.ro nu raspunde pentru nici un fel de daune speciale, directe, indirecte, punitive, incidentale sau de consecinta (inclusiv daune pentru pierderi de profit sau economii, intreruperi ale afacerii, pierderea informatiilor), fie stipulate in contract, neglijenta, paguba, raspundere stricta sau de alt fel sau pentru alte daune rezultate din urmatoarele situatii:
– utilizarea sau incapacitatea de a utiliza site-ul
– defecte ale bunurilor, mostrelor, datelor, informatiilor sau serviciilor cumparate sau obtinute de la un membru sau de la un tert furnizor prin site
– incalcarea drepturilor tertilor sau reclamatii care sustin ca fabricarea, importul, distributia, oferta, expunerea, cumpararea, vanzarea si/sau utilizarea produselor sau serviciilor oferite si prezentate pe site incalca sau se presupune ca ar incalca drepturile tertilor; sau reclamatii ale altei parti care solicita protejarea drepturilor privind cererile reclamantilor drepturilor tertilor
– accesul neautorizat al tertilor la date sau informatii private ale oricarui membru
– declaratiile sau comportamentul oricarui membru al site-ului

7. NOTIFICARI

Toate notificările legale sau cererile către Venko.ro se vor face în scris si se vor trimite la Venko.ro prin fax, e-mail (office@Venko.ro), posta, curier sau in persoana la adresa: Venko.ro, str Patulului, nr. 8, bloc 4, ap. 33, Sector 3, Bucuresti, Romania. Notificarile isi vor incepe efectul cand sunt receptionate de catre Venko.ro intr-una din modalitatile de mai sus.
Toate notificările legale sau cereri către un membru vor fi luate in considerare dacă vor fi trimise prin prin fax, e-mail (office@Venko.ro), posta, curier sau in persoana la ultima adresa de corespondenta cunoscuta, furnizata de membru catre Venko.ro sau prin postarea unei astfel de notificari sau cerere pe site-ul Venko.ro. Notificarile vor fi intelese ca fiind primite de catre membru in momentul in care Venko.ro este in masura sa demonstreze ca instiintarea facuta a fost transmisa membrului in persoana sau pe suport de hartie sau electronic ori pe site intr-o zona accesibila in mod gratuit.
Sunteti de acord ca toate notificarile, cererile, intelegerile, si alte comunicari pe care Venko.ro le trimite electronic catre dumneavoastra sunt conform cerintelor legale care spun ca aceste comunicari trebuie sa fie realizate in scris.